Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor/Nő/Úr!
A törpenyuszimnak kiszakadt a bőre kb. fél cm-es , kör alaku. Nem vérzik. Hogyan tudnám meggyógyítani? Mennyire komoly a sérülés?

2014.05.25

Állatorvos

A seb súlyosságát nem tudom megítélni úgy, hogy nem láttam. Ha a sebet egy napon belül nem varrják össze (ez a legjobb megoldás), utána már jobb nyitottan kezelni (ha a seb nem túl nagy). A seb körül nyírja le a szőrt és naponta 2x-3x fertőtlenítse hígított Betadine oldattal (csapvízzel kell hígítani 1:10 arányban). Ha a seb váladékozik, duzzadt lesz, az állat állandóan piszkálja, akkor haladéktalanul forduljon állatorvoshoz (szerintem már most is jó lenne, ha látná egy szakember).

 

 

 

 

 

 

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem