Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy 3-4 hónapos kandúr kiscicám.
A későbbiekben kiszeretném ivartalanítani, mert félek, hogy a házban jelölgetni fog.
Mikortól lehetne kiivartalanítani?
Ez nem tesz rosszat a kiscicámnak?
Amikor műtik akkor el is altatnák?
Nem kockázatos ez a cica számára, és biztosan jól lesz utána?
Mennyibe kerül egy fiú cica ivartalanítása?
Én nagyon szeretem a kiscicámat és nem szeretnék neki semmi rosszat.
Kérem segítsen nekem a döntéssel kapcsolatban!
Várom válaszát!
Előre is köszönöm!
Üdv:Viki

2016.02.12

Állatorvos

Elméletileg már most is lehet ivartalanítani a kölyköt, az optimális időpontról megoszlanak a vélemények. Én azt javaslom, hogy a műtétet a cica 6-7 hónapos korában végeztesse el, kivéve akkor, ha előbb kezd jelölni, mert akkor ha ez megtörténik, akkor a lehető leghamarabb. A műtét után figyelni kell arra, hogy az állat nehogy elhízzon, és az alsó húgyúti problémákra is hajlamosabb lehet. Célszerű ivartalanított cicáknak való tápot adni a cicának, mert az segít megelőzni ezeket a problémákat. A műtét természetesen altatásban történik, hiszen abban az állapotban nincsen fájdalomérzet, ébren lévő állaton nem lehet műtéti beavatkozást végezni. Minden műtétnek van kockázata, ezt nem lehet tagadni, de egy fiatal, egészséges állat esetében ez minimális. Egy nem ivartalanított, jelölgető kandúrral nem szerencsés együtt lakni, mert a vizelet szaga rendkívül átható és a szagnyomok eltávolítása is elég nehéz…Szerintem nincs más jó megoldás, mint a műtét. Ha csak lakásban tartja a cicát, akkor a jelölés miatt, ha pedig kiengedi a kertbe, akkor a nem ivartalanított állatok elkóborolnak, verekedésekbe keverednek, sokkal gyakoribbak a balesetek és egyes gyógyíthatatlan vírusos betegségeket is könnyebben elkapnak a verekedések során. A műtét ára rendelőnként változó, érdeklődjön több helyen.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem