Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy 2éves tibeti spániel kutyusom. Kb fél évvel ezelőtt lettem figyelmes arra,hogy megállás nélkül nyalja az első mancsát. Megnéztem,és egy vérhólyagszerű púp volt neki,amit utána addig nyalt hogy kidurrant és egy lyuk lett a helyén. Lekezeltem betadinnal. Elmúlt. Rá pár hónapjára visszatért,de már a másik első mancsán is ugyanott ugyanolyan lyuk volt és folyamatosan nyalogatta. Elvittem állatorvoshoz,ránézett,azt mondta felületi sérülés,kapott antibiotikumot és ennyi. De nem múlt el neki,csak hetekig tartó betadinos kezelés után. Örültem,hogy elmúlt,erre ma reggelre megint kijött neki csak most más helyen,1centivel odébb mint az előző. Tanácstalan vagyok,nem tudom mi lehet ez. A kutyakozmetikus azt mondta,hogy ha egy kutyának tele van a bűzmirigye,akkor csinálhatnak ilyen pótcselekvést hogy tereljék a figyelmüket. Lehetséges ez? Vagy már arra is gondoltam hogy figyelemfelkeltés céljából csinálja. Született kisbabám,és nagyon féltékeny. Nem bántja,de ha a picihez szólunk már hozzá a játékait hogy vele foglalkozzunk..
Kérem ha tud segítsen,mert már nem tudom mit csináljak a mancsával hogy helyrejöjjön.
Előre is nagyon köszönöm!
Evelin

2016.02.19

Állatorvos

Mindenképpen vigye újra orvoshoz a kutyát. Felmerülhet az is, hogy egy régóta bent lévő idegentest okoz problémát, lehet allergia is a háttérben. Valóban van olyan, hogy a  kutyák pszichés okokból rágcsálják, nyalogatják magukat, de mielőtt ezt feltételeznénk minden mást ki kell zárni. Bűzmirigy problémák is allergizálhatnak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem