Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Tanácsot szeretnék kérni! Az egyik cicámnak most szeretném elkezdeni az eliminációs diétát táplálék allergia kizárása végett.A kérdésem a következő:A Hill’s z/d száraz táphoz adhatok-e neki hill’s d/d konzervet,mert nagyon igényli a nedves táplálékot is de z/d konzervet nem találtam a webshopokban,megkínáltam egy d/d konzervvel és nagyon izlett neki.Valamint,hogy esetleg a z’d száraz tápot keverhetem.e neki d/d száraz táppal hátha szívesebben fogyasztaná.? Mennyi idő után várható hogy csökkenjenek a tünetei amennyiben táplálék allergiája van?
A másik kérdésem az lenne,hogy egy másik cicám húgykövesség miatt 1 éve gyógytápot eszik hill’s c/d azonban egy kicsit túlsúlyos 8,3 kg ezért szeretném lefogyasztani,jó lenne-e ha ezt a tápot lecserélném a csökkentett kalória tartalmú változatra és ezután megpróbálnám azzal etetni,bár az csirkés, amit most eszik az pedig a halas változat azt jobban szereti.Mennyi idő után várható a fogyás beindulása,ha az előírt mennyiséggel etetjük?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Timi

2016.02.23

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy a diéta első heteiben (6-8 hét) egyféle tápot adjon és az legyen a z/d, mellette csak vizet kaphat. Elméletileg létezik konzerv változat is Hill’s PD Feline z/d Ultra. Próbálkozzon az Állatorvos-tudományi Egyetem közelében lévő patikákban (pl.: Zsóka Pharma). A javulás jelei hetek alatt fokozatosan jelentkeznek. Ha 6-8 hét alatt tünetmentes lett az állat, akkor utána mindig egyféle új táplálékot lehet kipróbálni. Ha az új dolog 2 hét alatt nem okoz tüneteket, akkor valószínűleg a későbbiekben sem fog, ha tünetek jelentkeznek, akkor soha többet nem kaphatja az adott ételt. A húgyköves cica etetését inkább a kezelő állatorvosával beszélje meg, mert nem tudom, hogy milyen állapotban van a cica, és egy tápváltás a betegség kiújulásához vezethet. Lehetséges, hogy a c/d adag csökkentése és a testmozgás növelése is elegendő változtatás lehet. A hirtelen fogyás árt az állatnak, nagyon fokozatosan, hetek, hónapok alatt kell elérni az ideális testsúlyt. A fogyókúra megkezdése előtt érdemes egy kisebb belgyógyászati kivizsgálást csinálni.

Vissza a kérdésekhez