Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Olyan kérdésem lenne, hogy 4 hónapos lány kiscica össze-vissza pisil, miért lehet ez? 2 hónapja van nálunk, ahol az anyukájával lakott, ott szobatiszta volt. Többféle almot is kipróbáltunk. Nem szaglászik, csak leguggol és pisil egy nagy tócsát. De érdekes az, hogy az alomba is piszkít bőséggel, néha meg a szőnyegre, az ágyra, a konyha közepére, nem tudjuk mitől függ, hogy hova és mikor. Van amikor napokig nincs baj, aztán újra elkezdi. Azt sem tudom, hogy milyen a ház múltja, ahol lakunk, hogy lakott-e ott valami állat.
Mindig dorombol, bújik hozzánk, kinti-benti cica.
Köszönöm a segítségét!

2016.04.01

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Több dolog okozhatja ezt a viselkedést. Miután nagyon fiatal még a cica, arra nem gondolnék, hogy ez a tüzelésből fakadó jelölgetéses vizeletürítés lenne,első körben azt tanácsolnám, hogy helyezzenek ki több alomtálcát, és ha tudják minél sűrűbben cseréljék az almot. Elképzelhető , hogy nagyon tiszta a kiscica és, ha egyszer elvégezte a dolgát az alomban, már nem megy oda többet. Fontos lenne azt is lemérni mennyit iszik a cica, és ha a sűrű alomcsere után sem változnak a szokásai egy alapos állatorvosi kivizsgálást javasolnék, ultrahang vizsgálattal, hogy kizárjuk az esetleges húgyúti megbetegedéseket.

 

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem