Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Nőstény törpenyuszim hamarosan betölti az 5 hónapot. 1 hete gőzerővel tombolnak a hormonok nála.A probléma az, hogy a nemi szerve állandóan pisis, mintha folyamatosan csöpögne neki, ha leül valahová ott marad a nyoma, ráadásul a szag sem kellemes Nem tudom , ez normális-e ivaros nőstényeknél?
A másik probléma , hogy a wc használattal is akadnak gondok, a pisi az ivarzás előtt is mindig a tálcába ment a kaki viszont a kanapé ketrec körzetben volt szétszóródva. Minden este 8-10X játszottuk a kaki összeszed Rozinak megmutat majd együtt bevisszük a ketrecbe és 5 percre bezárlak a büntibe .című játékot a végén már ha meglátta hogy lehajolok sprintelt a másik irányba, 15 perc “gyere elő” “ne búj el” “mit csináltál” után már nem sok értelmét látom bezárni a ketrecbe. Azonban ivarzás előtt volt 2 nap amikor minden sikerült a helyére azóta viszont a helyzet egyre rosszabb lett. Most átköltöztettem a ketrecet a lakáson belül. Aznap délután már nem engedtem ki, hogy szokja a helyzetet, másnap viszont kint volt 2 órát este, addig lezártam a folyosót nem jöhetett a nappaliba ahol a legtöbbet vagyunk párommal. Gondolom mivel a szagunk ott a legerősebb főleg az ingerelte a kakilást. Eddig a helyiségből való kizárás bevált, de nem szeretnék 1,5 nap után előre örülni. Valami hosszútávú megoldásra lenne szükségem. Bármilyen tanácsnak/ tapasztalatnak/ praktikának nagyon örülnék.
A párommal családalapítás előtt állunk, a nyuszi a része ennek, de ha nem sikerül ketrectisztaságra szoktatni a baba érkezése és a párom türelmének vége előtt , akkor ki kell költöznie az udvarra, amit nem szeretnék.

2016.04.12

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Az, hogy ivarzáskor az állat össze-vissza pisil kakil az sajnos a jelölgetés miatt normális lehet. Általában a nyuszik tényleg szobatisztaságra szoktathatóak, de ez nem mindegyik egyedre igaz. Elképzelhető, hogy egy ivartalanítás segítene megoldani a problémát. Azt javasolnám, hogy menjenek el vele egy kifejezetten egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvoshoz, aki kivizsgálná a büdös szag és vizeletcsöpögés okát is, mert az sem zárható ki, hogy van egy hólyaggyulladása a nyuszinak, és egyben akkor az ivartalanítás előnyeit, hátrányait is át tudnák beszélni.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem