Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Guppi nőstényem tegnap megszülte kicsinyeit, ma estére a háta teljesen meggörbült, hasa beesett, kopoltyúja enyhén eláll és csak lebeg a vízben, mellúszóit használja. Attól tartok, el fog pusztulni, az elmúlt 2 napban 2 másik guppim is elpusztult, de az ő hátukon ilyen elváltozást nem láttam.
A többi hal teljesen egészséges, múlt héten volt 30%-os vízcsere és szűrőtisztítás. A vízhez Aquasafe-et adtam az előírt mennyiségben.
Mi lehet a guppik elhullásának az oka? Több, mint 2 hónapja vannak nálam és eddig semmi probléma nem volt, nem változtattam semmit.
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Katalin

2016.05.05

Állatorvos

Kedves Katalin!

Metilénkéket lehet esetleg a vízbe rakni, fertőtlenítő szerként, de ha van módja rá, kérje ki egy specialista (kifejezetten halakkal foglalkozó állatorvos véleményét, és esetleg fotót is küldjön neki), mert rengeteg betegség okozhat elhullást a halaknál, és látatlanban nem akarom félrevezetni téves feltételezésekkel. Mindenképpen ellenőrizni kell a víz hőmérsékletét, a levegőztetőt stb. nem tudom az új víz nem volt e túlságosan klóros, stb.

ÜDV

Vissza a kérdésekhez