Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy háromhónapos yorki kislány kutyusom. Mindenből a legjobbat igyekszünk megadni részére, és állatorvos által az összes védőoltást úgy ahogy kell időben felvesszük.
A problémánk az, hogy úgy tudom, hogy a yorki nem vedlik, és nem hullatja a szőrét, azonban a mi kiskutyánknál pár hete nagyon gyenge szőrhullás jelentkezik. Ez főképpen a világos ruhaanyagon látszik meg, a sok kis apró fekete szőrszálacska, meg a fésűjében is marad egy kisebb mennyiség. Simogatásnál nem marad a kezünkben a szőr.

Nem tudom, hogy összefüggés lehet-e de mi minőségi acana puppy tápot adtunk neki, az állatorvosunk javaslatára jutalomfalatként hills tápot adtunk, amely azonban csirkés. Mi előtte szándékosan nem vettünk csirkés termékeket, de gondoltuk, ha az orvos nem tartja gondnak akkor hátha…

A kérdésem az volna, hogy van-e valami tipikus magyarázat arra, ha a yorkinál enyhe szőrhullás jelentkezik, vagy a csirkefehérje okozza, vagy ez normális?

Amúgy teljesen jókedvű, játékos, természetében nem történt változás.

Köszönöm a válaszát!

Szűcsné

2016.06.05

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Ha  szőrhullás nem társul vakarózással, se egyéb bőr, szőr tünettel, és nem nagy mértékű, akkor nem kell aggódniuk. Véleményem szerint ez teljesen normális. Ha a csirke okozná a problémát- de 3 hónapos kutyáknál még ki se tud alakulni allergia, mert nincs idő az áthangolódásra-akkor erős vakaródzás, kipirult bőr is jelentkezne.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem