Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Hat éves sharpei kutyusomnak szeretnék hypoallergén tápot vásárolni de nem tudom milyen márkát válasszak, ebben szeretnék segítséget kérni. A kutyust 2 hónapja műtötték gyomor csavarodással utánna kapott trovet hypoallergén tápot és arra az időre el kezdett javúlni. A szőr hullás amire már több féle diagnózist és kezelést is kapott bűzmirigy,szőrtüsző atka,pajzsmirigy, és az utolsó a csirke allergia volt.Amikor a csirkét elvontam javúlt de nem múlt el,ezután volt ez a komoly műtét és most hogy kezdem vissza szoktatni a platinum tápra ami csirke mentes most megint kezd vissza térni,ebből ki indúlva akkor ez étel allergia lesz de nem simán csirke. Ha nem muszály nem szeretnék most még allergia tesztet is végeztetni szegényt már nagyon megviselte ez az utóbbi fél év orvosról-orvosra járás.
Várom válaszát előre is köszönöm

2016.06.12

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Az étel allergiánál az egyetlen jó diagnosztikai módszer az eliminációs diéta, vagyis megvonunk minden allergént a kutyustól (a vérteszt ez esetben felesleges, mert nem eléggé megbízható).Én két tápot tudok javasolni, ami tényleg megbízható, az van benne , amit ráírnak, állatorvosok fejlesztették ki, és működnek. Az egyik a Royak Canin Anallergic, a másik a Hills hidrolizált hypoallergén tápja. Ezeket csak állatorvosnál vagy állatpatikában tudja megvásárolni, és érdemes minimum 3 hónapig etetni- de semmi mást nem adni a kutyának emellett-. Ha nem gyógyul a vakaródzás, szőrhullás, akkor nem ételallergiás, hanem valami más baja van. A többi táp, közel nem ennyire megbízható a szakirodalmi adatok, és tapasztalatok alapján.- legalábbis diagnosztikára.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem