Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Néhány napja én tettem fel kérdést 8 hetes cica környezetének bolhamentesítéséről, nem mosható tárgyak (cicabútor, kanapé) esetében. Az Advantage spot-on remekül szerepel, a kezelés óta nem találkoztunk kifejlett bolhákkal és a cica fehér szőrén sem látom már nyomukat. A továbbiakban is kapni fogja 4 hetente a cseppet, illetve fél éves koráig havonta féregtelenítő pasztát is. A környezet kezelésénél a permetrin kiváltására találtam egy terméket, amely esetleg jó lehet:
A 0,4%-os dimeticon tartalmú spray a bolhák és atkák fejlődési alakjai szempontjából egy ragacsos csapdaként működik. A felnőtt bolhák 3 percen belül, a lárvák 10 percen belül mozgásképtelenek lesznek. A bábok ugyan továbbfejlődnek, de nem képesek kibújni és ezzel megszakad a bolha életciklusa.

A … nem pesticid, vagy insecticid hatású, hatásmódja fizikai jellegű, rezisztencia sem jelentkezik ellene. A benne levő szilikon “knock-down” hatása a hasonló a permethrin- és pyripoxifen tartalmú szerekkel. Ebben az esetben a “knock-down” hatás nem azt jelenti, hogy a paraziták valójában mikor pusztulnak el, hanem hogy mikor válnak mozgásképtelenné.

Ezt használhatjuk biztonsággal olyan módon, hogy a kezelés után száradásig nem engedjük a cicát a felfújt cicabútorhoz, kanapéhoz? A cicabútort valamennyire még rágja.

Köszönöm!

2016.07.14

Állatorvos

Kedves gazdi!

Azt gondolom, használhatják. Nem lesz gond vele, de azért amennyire lehet tartsák távol a cicát  a kezelt bútoroktól, és nézzék meg a szer leírását pontosan, hogy maga a gyártó mit javasol.

Sok sikert, üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem