Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő,
Pár hónapja ivartalanítottuk a két kandúr cicánkat és kb egy hónapja az egyik cicánk hátközéptől teljesen lekopaszodott. Nincs semmi betegsége, se kiütése, a viselkedésével sincs gond, sem az étvágyával. A Nagynénémék félperzsa lány cicájuk is ugyan így járt ivartalanítás után. Ők már jó pár éve ivartalanították a cicájukat és megfigyelték, hogy télen lekopaszodik, nyáron kinő a szőre. Elvitték orvoshoz, ki is vizsgálták, de nem találtak semmit. Mivel jól van a cica így nem is foglalkoznak vele. Viszont a miénk most nyárra kopaszodott le és szeretnénk tudni az okát. Kinti- benti cica, így télen nem lenne jó, ha nem lenne bundája. Falusiak vagyunk, rendes állatorvos nincs nálunk, csak a városban van, de a cicánk nem nagyon szereti az utazást, így ha nem muszáj nem visszük. Esetleg tud valamit erről? Másnál is volt már ilyen? Van rá valami gyógyszer, vagy kezelés? Mert nálunk senki sem hallott még hasonlót.
Válaszát előre is köszönöm: Angéla

2016.06.20

Állatorvos

Kedves Angéla!

Nem egy rutin dolog, ami a cicával történt. Sajnos csak azt tudom mondani, hogy ki kellene vizsgáltatani: bőrkaparék, vérvizsgálat, hormonpanel

Ezek nélkül nem lehet diagnózist mondani, és így kezelést se tudok javasolni. Az a szezonális alopecia, amit az ismerősénél említ, kutyákban leírt kórkép, több fajtában is előfordul, bár macskáknál még nem hallottam róla. De az ön esetében bármi okozhatja  a szőr elvesztését.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem