Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Már hetek óta küzdök azzal, hogy a cicám állandóan véresre marja magát (főleg a fején). Bolhás volt, Frontline cseppel kiírtottam, illetve manuálisan is próbálkozok, de nagyon megnehezíti a dolgot, hogy hosszú szőrű az állat. A fején tipikusan ezek a kölesszem szerű sebek vannak, és leginkább ezen a területen okoz most problémát, hogy a szája sarkát, a pofáját a hátsó lábával véresre marja. Ugyanez volt a tarkóján/lapockáján is (valahol a kettő között volt a seb), ott is véresre marta, de az nagyjából 1 hét alatt rendes is jött, már nem marja. Ugyanígy abba fogja hagyni az arcán is a vakarózást? Nagyon aggódok miatta, de már nincs pénzem állatorvoshoz vinni, ráadásul 1 hét múlva elköltözök. Amikor odaadom az új gazdájának, mondhatom neki, hogy nem kell aggódnia, meg fog gyógyulni? Frontline cseppet nem tehetek rá, mert még csak kb. 2-3 hét telt az utolsó óta, a sebre való kenőcsöket lenyalja magáról (nagyon pici Neogranormonnal próbálkoztam). Gondolom a varosodás is viszket neki, lehet ezért kaparózik? Nagyon köszönöm a választ!

2016.06.23

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Ha a bolhairtás után is ennyire vakaródzik a cica, akkor feltehetően valami más dolog is van a háttérben. Vagy nem sikerült teljesen kiirtani a bolhákat- nem megfelelő csepp használat, környezeti fertőtlenítés hiánya stb.-, vagy bolhaallergiás is lett a cica, vagy teljesen más kórkép is van pluszban a bolhásság mellett. Sajnos ennek eldöntésére, illetve az extrém fokú viszketés csillapítására állatorvosi vizsgálat nélkül nem tudok gyógyszert javasolni. Elképzelhető, hogy egy gyulladáscsökkentő injekcióval meg is oldódna a probléma, de ezt csak állatorvos tudja beadni.Higgye el a sok gyógyszer próbálgatása, sokszor sikertelenül, jóval többe kerül és az állatnak is rosszabb , mint egy vizit, ahol diagnózis lesz és célzott kezelést kaphat az állat.

ÜDV

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem