Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
2 éves maine coon keverék benti cicám van, mindig is nagyon szép selymes volt a bundája, szinte alig igényelt fésülést. Viszont az utóbbi 1 hónapban erősen filcesedik, egyre több gubancot fedezek fel benne. 2 hónapja költöztünk el a cicával, azóta legalább 2 napja fésüljük bontófésűvel és furminatorral, hogy ne legyen szőrös az új lakás. Az utóbbi 1 hónapban a cica Royal Canin-Oral Care tápot fogyaszt, egyébként jókedélyű, rosszalkodós. Mi lehet az oka a szőre gubancolódásának? A hűvös, változékony idő, vagy lehet rosszul hazsnáljuk a fésűket?
Köszönöm szépen,
Üdv: Viktória

2014.06.07

Állatorvos

Szerintem érdemes lenne megvizsgáltatni a cica bőrét, hogy nincsen-e valami bőrgyógyászati probléma a háttérben. Lehetséges, hogy most jobban hullik a macska szőre, mint máskor. A bőr-szőr állapota is megváltozik, ha a cicának van valami belgyógyászati problémája. Ha az orvos nem lát a bőrön semmi kórosat, akkor csináljanak bőrtápláló kúrát (pl.:Dermoscent spot on). Jótékony hatású lehet egy hidratáló samponos fürdetés is (pl.: Dermilen, Leniderm, Dermoscent). Sajnos így a távolból nehéz megítélni, hogy hogyan használják a fésűket. Tápváltás is okozhatja a szőr minőségének megváltozását.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem