Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Tengerimalacnak milyen zöldségre, gyümölcsre van szüksége, milyen rendszerességgel, és mekkora mennyiségben egy-egy alkalommal? Tudomásom van a szénáról, mint fő táplálékról, de a zöldség és gyümölcsről mindenhol mást olvasok. Mennyit szükséges ezekből adni, és mennyit egy egészséges tengerimalac számára?
Köszönöm válaszát.

2014.06.09

Állatorvos

Valóban az a legfontosabb, hogy a tengerimalac előtt mindig legyen jó minőségű széna és mindig legyen ivóvize. A zöldségeket és gyümölcsöket is kaphat napi rendszerességgel, de ezek inkább a széna mellék kiegészítésként szerepeljenek az állat étrendjében (mennyiségüket ez határozza meg). Az zöldségből és gyümölcsből inkább csak annyit kapjon az állat, amennyit rövidebb idő alatt elfogyaszt. A lédús zöldségekből és gyümölcsökből elég néhány falat (ilyesmivel nem igazán találkozik a malac a természetes élőhelyén). Olyan adat nem igazán létezik, hogy pontosan hány gramm friss zöldségre van szüksége egy malacnak. Vegye figyelembe az állat méretét. Például egyszerre adjon neki egy kisebb gerezd almát és néhány karika sárgarépát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem