Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Egy kutyát 7 hetesen korai elhozni? Ameddig meg nem kapta az összes oltását, addig lehet olyan kutyák közé vinni, akik minden oltást megkaptak (zárt udvarba)? A tacskó gerince mennyire bírja a hegyi túrákat (rövidebb 5-10 km-es távok)?
Segítségét előre is köszönöm!

2016.07.03

Állatorvos

Kedves Gazdi,

7 hetesen már elméletileg el lehet hozni a kölyköt,bár ha jól tudom a törvény szerint 8 hetes kor előtt nem lehet az anyjától elválasztani.

Ameddig az összes oltását nem kapta meg, nagyon kell vigyázni rá. Séta nem javasolt, de hogy a szocializáció se csorbuljon azt szoktuk mondani, hogy oltott,biztosan egészséges kutyák közé vihető a kölyök.

Tacskókat nem igazán a hosszú távú túrákra találták ki, de van olyan állat, aki extrém igénybevétel mellett is egészséges, teljes életet él. A porckorongsérv elsősorban a genetikai hajlamtól es a szerencsénktől függ, bár a sok lépcsőzést kifejezetten hátrányos tényezőként említi a szakirodalom.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem