EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy fél éves Foxterrier keverék kutyám (kan) és mostanában sétáltatásnál szaglászás után elkezd (fűben vagy földön)a hátán fetrengeni.
Mintha dörzsölné bele a hátát a talajba.
Ezt miért csinálhatja?
A másik kérdésem az ugatás.
Mikor étkezünk a párommal vagy épp játszani akar akkor rendszeresen ugat. Olvastam erről, hogy ott kell hagyni ilyenkor és hagyni hagy ugasson, majd mikor elhallgatott akkor kijönni és megdicsérni de társasházban lakunk és nem szeretném a szomszédoktól azt hallgatni, hogy a kutya folyamatosan ugat. Akkor hallgat el ha foglalkozunk vele vagy nagyon leszidjuk , de legközelebb ugyanúgy folytatja .
Mit lehetne tenni ez ellen?
Válaszát előre is köszönöm!
Ákos

2016.07.09

Állatorvos

Kedves Ákos!

A földön dörgölözés feltehetően abból adódik, hogy ha érez valami számára kedvező szagot,azt magára akarja kenni. Ez épp olyan ösztön, mint az ugatás. Egy csahos foxit véleményem szerint nem lehet leszoktatni az ugatásról, ők így fejezik ki, ha akarnak valamit. Ha majd idősebb lesz, és le fog higgadni kissé, akkor javulhat a helyzet, de ez egy ilyen fajta, nem hiszem hogy tudnának bármit tenni ellene. Esetleg kutyakiképzőt is kérdezzenek meg és járjanak el vele kutyaiskolába, a fegyelmezésében az biztosan segíteni fog.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem