Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
1 éves labrador kan kutyusom a szabadban él. Életvidám, játékos, nagyon okos kutyus. Az elmúlt 2-3 napban néhányszor észrevettem, mintha húzná a fenekét a földön… Ez utalhat arra, hogy esetleg férges? Ez utalhat arra, hogy férges lenne, adjak neki féreghajtót, vagy figyeljem még pár napig, esetleg a székletét próbáljam megvizsgálni? (Kb. 1,5-2 hónapja a székletében találtam férget, akkor kapott 1szer, a súlyának megfelelő mennyiségű tablettát… Lehetséges, hogy most újra előjött a probléma? Vagy akkor nem megfelelően kezeltük, esetleg nem 1 alkalommal kell ilyenkor tablettát kapnia? Hogyan kell megfelelően kezelni a férgességet?

Egyébként a férgességnek milyen hátrányai, veszélyei lehetnek, ha kezeletlen? Mennyire kell félnünk tőle?

Nagyon várom válaszát! Köszönettel: Rita

2016.07.13

Állatorvos

Kedves Rita!

A férgességet nagyon komolyan kell venni, mert zoonozis, vagyis önökre is veszélyes. A lárvák vándorlása gyerekekben szerencsétlen esetben maradandó károsodást is okozhat. A kutyáknál nagy mennyiségű féregfertőzés méreganyagok felszabadulását, fogyást, gastrointestinalis tüneteket okozhat.

Javaslom, hogy legalább 3 havonta- tünetek esetén gyakrabban, védelmet nem ad egyik féreghajtó sem- jó minőségű kombinált féreghajtóval – pl Drontal- kezeljék le az együtt tartott összes állatot -kutyák, macskák-. Ha a féreghajtás után is húzza a fenekét, akkor állatorvossal vizsgáltassák be a bélsarát, illetve a bűzmirigyét nézessék meg, mert annak besülése is okozhat hasonló tüneteket.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem