EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
14 Hetes mopsz kiskutyánkról lenne szó, aki sokszor úgy eszik, hogy szájába vesz jó pár tápdarabot és odébb fut vele majd jó esetben leül kiköpi és megeszegeti. De előfordul, hogy úgy fogyasztja el hogy ugrál és minden tápdarabbal futkos a többi körül. Tegnap is így történt de félre nyelt egy falatot és fulladozni kezdett. Nagyon megijedtünk nem tudjuk mi a teendő ilyen esetben és mivel más nem jutott eszünkbe fejjel lefelé fordítottuk a kutyát. Nem tudom ez segített e vagy magától küzdötte e fel a félrenyelt tápot. Az lenne a kérdésem, hogy mi ilyen esetben a teendő, hogy nehogy megfulladjon a kiskutya és , hogy lehetne erről leszoktatni.
Válaszát előre is köszönöm.

2016.07.19

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Próbáljanak minden etetés előtt fél órát játszani, foglalkozni vele, hogy már etetéskor elég éhes legyen, és kijátssza magát , vagyis ne az ételével rohangáljon körbe körbe. Azt is megpróbálhatják, hogy beáztatják a száraz tápot, esetleg kis konzervet kevernek hozzá, hogy egységes legyen az állománya, és nehezebben lehessen félre nyelni.

Ha ezen módszerek egyike sem segít, akkor rakjanak rá pórázt, és ne hagyják, hogy rohangáljon. Ha játék van játsszon, ha etetés van egyen. Meg kell tanulnia, mert komoly baj lehet belőle.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem