Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Szeretném megkérdezni hogy Ön melyik száraz illetve alutasakos esetleg konzerves macskaeledelt javasolja az ivartalanított benti cicámnak ? 5 hónapos ( Tudom kicsit korai lehet hogy már ivartalanítva van) , esetleg hogy érdemes etetni ezekkel a cicát , most folyamatosan kint van a százartáp és a víz , az alutasakosat pedig reggel este kapja (1 zacskót elfelezve ) , ez helyes így vagy változtassak rajta ? Tanácstalan vagyok az interneten már annyi félét olvastam és nem tudok rájönni hogy melyik lenne neki a legmegfelelőbb.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel : B

2016.07.27

Állatorvos

Kedves B!

Nem javaslom, hogy folyamatosan előtte legyen az eleség, főleg ha benti cica, és ivartalanítva is lett. Az anyagcseréje a hormonális változások hatására módosulni fog, és sokkal hajlamosabb lesz az elhízásra. Válasszon neki olyan tápot, amit kifejezett ivartalanított cicáknak fejlesztetek ki, így elkerülhető az elhízás. Az adag tekintetében meg javaslom a zacskókon lévő tájékoztatókat. Persze ez csak hozzávetőleges érték, mert minden cica más, és másképpen hasznosítja a megevett táplálékot, ezért a legjobb, ha hétről hétre ellenőrzi a cica kondiját. HA hízni kezd, visszavesz, ha nagyon sovány , adhat még kicsit neki a megszokott eleségből.

remélem tudtam segíteni.

Üdv

Vissza a kérdésekhez