Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő! 10 éves ivartalanított, lakásban élő kandúrmacskát fogadtam be 3 hete, úgy tűnik, hogy elfogadott már, mint gazdit.
Idős otthonban élek, itt is szobában van a cica. Párszor hallottam tüsszögni, sokat mosakszik ami természetes, de sokszor vakarja a nyaka körüli szőrét. heti, 3 alkalommal kefélem a szőrét. A tüsszögésről és a kaparászásról kérdezném Önt. M. Éva

2016.07.30

Állatorvos

Kedves Éva!

Azt javaslom, valami bolha ellenes szert mindenképpen rakjon rá. Ha ezek után is vakaródzik, sajnos állatorvosi vizsgálatra kell menni vele, mert sok minden lehet a vakaródzás oka, látatlanban ennél többet nem tudok mondani. A tüsszögés, lehet kezdeti irritáció a porttól, esetleg a láthatatlan házi poratkáktól, pollenektől stb. Azt gondolom amíg nem súlyos nem kell foglalkozni vele. Napi 1-2 tüsszentés belefér, ha egyébként normálisan veszi a levegőt, élénk, érdeklődő és jó az étvágya.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem