Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
14 éves 11kg Tacsi-keverék kutyusomat májusban “öregségi” vérvételre vittem.
Alfa amylase:1840,lipase:695,LDH:655,:javaslat:diéta májtámogatás.
Egy hónapig kapott májvédő kezelést és szigorú diéta volt.
Július vérvétel:alfa-amylase:1780,lipase:1452,LDH:128
Mivel a hasnyálmirigyenzim értékei mindig magasak,a Doktornő Uh-ot javasolt,elvittem,nem találtak semmi kóros változást.A kutyus jól van,eszik,futkároz,nincs láz,hányás,stb.Mit tud tanácsolni?Mi okozhatja a magas értéket?Mit tudok tenni,h normalizálódjon?Félek a hasnyálmirigy gyulladástól,mert azt mondták UH-on ha tovább emelkedik az is lehet belőle,de nem adtak-mondtak semmit a diétán kívül.Előre is nagyon köszönöm megtisztelő válaszát:Adrienn

2016.08.05

Állatorvos

Kedves Adrienn!

Ezek az értékek nem csak a hasnyálmirigy probléma kapcsán emelkedhetnek meg, nem kell megijedni tőlük. Ha jó volt az ultrahangos, akkor feltehetően látta volna ha gond van. Ha izgulnak kérjenek egy speciális hasnyálmirigy mutatót- canine pancreas specificus lipaze- ez nagy biztonsággal megmutatja , ha baj van és gyulladt a pancreas.

A teljesen zsírmenes diétával jót tesznek, de ha jól van a kutyus egyéb kezelés nem kell véleményem szerint a vérvizsgálatig.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem