Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Nem diagnózist, csak gyors útmutatást szeretnék kérni, mivel az interneten található félinformációk nagyon megijesztettek, orrvesztéstől halálig mindent olvastam a tünettel kapcsolatban, amit a 8 hetes cicánk produkált. A cica 5 hetes kora óta van nálunk, érkezéskor Vitaminthe féreghajtó pasztát kapott súlyának megfelelően, 10 nap múlva ezt megismételtük Az oltási programját még nem kezdte meg. Kapott bolhaellenes kezelést spray formában, illetve fülakta kezelést az állatorvosnál. A fülei jelenleg tiszták. Egyedüli cica, lakásban élünk. Pár napja egy foltot vettem észre az egyik orrlyukánál (teljesen rózsaszín az orra egyébként), ami eredetileg nem volt ott, ránézésre lehetett seb vagy kosz. Akkor nem engedte eltávolítani, sajnos annyiban hagytam. Ma észrevettem, hogy a seb – bár nem vagyok biztos benne – mintha nőtt volna. Az állatorvosunk rendelőjénél szembesültem vele, hogy augusztus 22-ig szabadság miatt szünetel a rendelés, egy kollégája számát hagyta meg sürgős esetekre. Így hazaérve eltávolítottam én a pörköt a cica orrlyukából, sötét (feketés, barnás) nagyjából 3mm átmérőjű, vékony folt volt, egyben eltávolítható, sajnos továbbra is csak sebhez vagy koszhoz tudom hasonlítani. A folt helye nem vérzett, nem tudtam mit szabad használni, így csak ezüstkolloid oldattal töröltem át az adott részt, hogy fertőtlenítsem. A pörk alatt nem színeződött el a cica bőre, most újra rózsaszín, mint eredetileg volt. A cica egyébként nem taknyos, száraz az orrkörnyéke, a másik orrlyuka teljesen tiszta, nem tüsszög, nem köhög. A bőre, szőre szép, nincsenek hámló vagy szőrhiányos részek sem a fején, sem a testén. Rengeteg energiája van, játszik, élénk. Lehetett ez a folt/pörk valamilyen durva dolog, ami azonnali kezelést igényel (atka, gomba) és esetleg a zoonózis veszélye is fennáll (mivel a lakás maga nem nyirkos, de amíg hozzájuk fért, addig szívesen játszott volna cserepes virágokkal és a virágfölddel, így arra gondoltam, hogy onnan összeszedhetett ilyesmit)? Vagy elég, ha megvárom, hogy az orvosunk hazaérjen és elég, ha megemlítem neki, amikor az oltások miatt találkozunk? (Természetesen ha augusztus 22 előtt visszanő a folt, akkor elviszem másik orvoshoz). Köszönöm!

2016.08.11

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Így a leírás alapján nem tűnik se halálos, se nagyon súlyos dolognak. Ecsetelje naponta többször betadinos oldattal, és nyugodtan várja meg az orvosukat ezzel a problémával. Természetesen ha csúnyább lenne, begyulladna, vagy egyéb komplikáció lép fel keressenek fel egy másik orvost. Üdv.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem