Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy 12 éves, kistermetű, nyugodt kutyusunk. 2 héttel ezelőtt magunkhoz vettünk egy kb. 6 éves cicát. A cica borzasztó körülmények között élt már két éve. Pár napig harapott, karmolt, ma már több helye is van, főleg az ablakot szereti, jól eszik, iszik, rögtön az alomba ment. Nem tudom, hogy engedjük össze a cicát a kutyával. A cica úgy tesz, mint aki nem fél, sőt megvárja, amíg a kutya – aki nagyon szeretné őt szeretgetni -, közeledik, majd mar egy nagyot. Ez egyszer már megtörtént. A cica a szobában eszik, az alom kint van. Egyszerre nem merjük kiengedni őket. Kérdésem, hogyan próbáljuk őket összeszoktatni?

Köszönettel: Váczy Katalin

2014.06.20

Állatorvos

Vigyázzanak a kutyára! Sajnos az összeszoktatás nem könnyű….Próbálják meg egy helyiségben etetni az állatokat, először úgy, hogy nagyon távol vannak a tányérok egymástól. A cicát többször engedjék be olyan helyre, ahol érezheti a kutya szagát, de a kutya nincs jelen. Próbálhatnak nyugtató hatású feromonokat használni (Feliway Spray és párologtató). Egy idősebb macska viselkedése sokszor nehezen változik, lehet, hogy hónapok vagy akár egy fél év is eltelik mire javulás érzékelhető. Ha a macska viselkedése nem változik, akkor szerintem keressenek neki egy olyan helyet, ahol egyedül lehet, vagy ha meg tudják oldani, akkor tartsák külön az állatokat. Én úgy gondolom, hogy az idős kutya érdekeit kell előtérbe helyezni, nem érdemli, hogy 12 év után napi szinten stressz érje. A macska komoly szemsérülést okozhat a kutyának.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem