Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Egy éves puli keverék kutyám van, és nagyon küzdünk az allergiával. Télen nem jelentkezz nála, ezért gondoljuk, hogy szezonális allergiáról van szó. Hatalmas foltokat vakar ki magán, és azok mind begennyesednek. Több állatorvosnál is jártunk már, tápokat váltottunk, néha úgy néz ki mintha javulna, aztán újra kikaparja magát. Már szteroidos gyógyszert is szed, és annak ellenére vakaródzik. Fürdetem speciális samponnal is, mégsem segít. Egyébként ivartalanított nőstény kutyus, már a bűzmirigyei is el lettek távolítva. Mi lehet ez? Hogyan tudnám a kutyám vakaródzását megszüntetni?
Üdvözlettel: Éva

2016.08.24

Állatorvos

Kedves Éva!

Nem tudom milyen bőrgyógyászati kivizsgálás történt. Ha nem vettek bőrkaparékot, esetleg biopsziát eddig, csak látatlanban tippre kezelték, akkor azt javasolnám, hogy menjen el egy kifejezetten bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvoshoz. (pl: Dr Tarpataki Noémi) Ahhoz, hogy egy betegséget érdemben tudjunk kezelni, diagnózis szükséges. Az allergiát csak akkor lehet kimondani, ha minden más egyéb eredetű betegséget kizártunk. (ektoparazita, baktérium, gomba,stb)

Sok sikert!Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem