EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő! 8,5 éves nőstény macskámnál a tavasszal veseelégtelenséget állapítottak meg, a röntgen és az ultrahang kimutatta hogy a veséi kétszer akkorák mint lenniük kéne, a vérképe azonban nem lett olyan rossz mint amire számítottak, így 1 hetes infúziós kezeléssel meg tudták menteni az életét, a továbbiakra pedig diétát rendeltek el neki. A cica azóta jobban van, ám az étvágya azóta sem javult. Több tápot és táplálékkiegészítőt próbáltunk már, a Kattovitot és a PetBalance Medicát az első pár alkalom után visszautasítja, a Trovet jutalomfalatjára a kezdetektől fogva rá sem szagol, a PetBalance csukamájolaja pár napig ízlett neki, de idővel már morgott és karmolt mikor adni akartam volna, így már ezt sem kapja, egyedül a Trovet száraztápot hajlandó megenni, ám ebből is csak nagyon keveset eszik, a testsúlya már fele akkorára csökkent és láthatóan lesoványodott, a szőre is csapzott és fakó. A kérdésem az lenne, hogy milyen fajtájú tápokkal tudnánk még próbálkozni, illetve hogy milyen vitaminkészítmények adhatóak veseelégtelen macskáknak, amik esetleg fokoznák egy kicsit az étvágyát és javítanának a szőre állapotán.

2016.08.29

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Mindenképpen kizárólag vese kímélő tápot javasolok, bármilyen márkát is választanak. Én azért a Royal Canint illetve a Hillset ajánlanám, mert ezek állatorvosi fejlesztésűek, minden nagy klinikán ezeket alkalmazzuk, bizonyítottan működnek. Vizeletvizsgálatról nem ír, így nem tudom, kellhet e egyéb gyógyszer, de feltételezem, hogy a vérnyomását is szabályozni kellene.Különböző foszformegkötőket  (Ipakitine, Trovet renál) próbáljanak adni, illetve van egy nagyon jó immunerőstő – Vetri dmg- ezzel biztosan nem ártanak. Gyomorvédőt, (quamatel) és a hányingerére is kapjon tablettát, ezt a kezelő orvossal beszélje meg, hogy mit preferál. Azt gondolom, ha ezek a kérdések rendben vannak az étvágya is jobb lesz.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem