Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

A kölyök kutyusom mellső lábán megjelent egy szemölcshöz hasonló valami, úgy 1,5 hete. Nem fáj neki, nem piszkálja. Nincs hozzánőve a csonthoz vagy izülethez, fel lehet “emelni” és ilyen kis kemény golyócska. Múlt héten voltunk állatorvosnál, megmutattuk, azt mondta, csípés nem lehet, és toklász sem, és hogy általában idős kutyákon szokott megjelenni. Kaptunk egy barna kenőcsöt (sajnos a nevét nem tudom), de valamilyen fertőtlenítő lehet. Ezzel kenjünk naponta 2x. Mondta az orvos, hogy ne napok alatt várjuk a csodát kell neki 2 hét legalább, de ha nem javulna, akkor műtéti úton el kell távolítani. Nos, 2 hét még nem telt el, sőt igazából még egy sem, de változás eddig még nagyon nincs, talán mintha szárazabb lenne. Azt szeretném megkérdezni, hogy ön tudna-e ajánlani esetleg más gyógyszert krémet még, kipróbálnánk ha ez nem hatna, még mielőtt műtétre kerülne a sor, azt nagyon szeretnénk elkerülni, persze ha más megoldás nem lesz, akkor marad a műtét. De talán egy másik szer ahtásosabb lenne. Nem egyszerre szeretnénk alkalmazni, hanem ha letelt a 3 hét és nem javulna, akkor kipróbálnánk valami mást. Képet csatolom a “szemölcs”-ről: https://goo.gl/photos/FAmFAtSjm6ChnzaG9

Köszönöm!

2016.08.31

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Tapintás, és vizsgálat nélkül sajnos nem tudok mit mondani. Ha nem javul, még a műtét előtt vékonytű aspirációs mintát vehetnek, hogy tisztában legyenek , milyen sejteket tartalmaz a csomócska.A műtéttől sem kell tartani, nem nagy beavatkozás, felületes bódításban, helyi érzéstelenítéssel is elvégezhető.

Üdv

Vissza a kérdésekhez