Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! A 4 éves ivartalanított kandúr cicám másfél hónapja nagyon beteg. Folyamatosan láza van, az utóbbi 2 hétben már az étvágya sem a régi, lassan mozog, fáradt, kedvtelen, ráadásul a hátán, a gerince mentél két csíkban a szőr is folyamatosan kopik ki neki. Már 3 állatorvosnál voltunk, senki sem tud diagnózist felállítani, csak annyit tudnak, hogy valamilyen intenzív gyulladás van a szervezetében, de minden egyéb értéke rendben van. Leukózis, Aids teszt egyelőre negatív, bár előbbire oltva is volt. Már kétszer kapott antibiotikum kúrát, semmit sem hat neki. Teljesen tanácstalan vagyok. Múltkor a széklete nyálkás volt, majd a végbeléből átlátszó nyák folyt, ami ugye bélgyulladás jele. Mire utalhatnak ezek a tünetek? Meggyógyulhat még így, ilyen hosszú betegség után? Válaszát előre is köszönöm.

2016.09.14

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Mindenképpen arra kellene törekedni, hogy diagnózis legyen. Ha az eddigi vizsgálatok nem hoztak eredményt, tovább kell lépni. Újabb vérparaméterek, vizeletvizsgálat, egysejtű parazitákra vizsgálat, hasi ultrahang, mellkas rtg stb. Leletek hiányában és vizsgálat nélkül ennél többet nem tudok mondani, de ha az eddigi állatorvosok nem tudtak segíteni, lépjen tovább egy kórház felé. (Állatorvosi Egyetem, pl). Azt, hogy meg tud e gyógyulni, csak attól függ, hogy mi a betegsége, és azt lehet e, tudjuk e okilag kezelni. Az antibiotikum pusztán tüneti kezelés, ráadásul nem csodaszer, minden betegségre más és más antibiotikum kell, és az se mindegy meddig szedi az állat.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem