Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Stafford kislányunk most tapossa ötödik hónapját.Érdekelne az ivarérettség időpontja.Nagyjából mikortól lehet rá számítani?Feltett szándékunk,hogy mindenféle képen ivartalanítani fogjuk,több okból.Mikor lehet erről szó?Mennyi idős korától?Hallok olyan véleményeket,hogy nem kell megvárni vele,feltétlenül az 1 éves kort.Ön mit javasol?Korához képest fejlett,már nagy testű kutyus,arányos,nincs elhízva.Tudom,hogy ilyenkor a nagy testű kutyák főleg kivannak téve,a csípő ízületeinek problémájának.Érdeklődnék,hogy ennek milyen jelei vannak,mit kell figyelni a kutyán ill mozgásán,mikor kell orvoshoz fordulni vele.Válaszát előre is köszönöm:Zsolt

2016.09.18

Állatorvos

Kedves Zsolt!

A legújabb kutatások azt mondják, hogy legjobb egyedileg meghatározni az időpontot az adott fajta, életmód, tartás figyelembevételével. Általánosságban az azért elmondható a szakirodalmi adatok szerint az első tüzelés utáni nyugalmi periódus a legoptimálisabb a műtétre.Az  első tüzelés időpontja 8hónap és 1 éves kor között szokott eljönni, de a csendes ivarzás se kizárt. A csípőízületi dyspláziával kapcsolatban azt tanácsolnám, hogy menjenek el, most egy előszűrésre (rtg), ha komoly baj van, még most szinte maradéktalanul orvosolható a probléma. Későbbiekben ha gond lesz, sántikálni fog az állat, de reméljük nem lesz nála ilyenről szó.

Üdv

Vissza a kérdésekhez