Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Golden retriever kutyusom lassan 6 hónapos. Bal heregolyója még nem szállt le a herezacskóba. Helyzetét tekintve: közvetlenül a helyén lévő jobb heregolyó fölött helyezkedik el, persze a bal oldalon. A “leszállási” folyamat a lágyékcsatornától indult. Stabilan az utóbbi 1-2 hétben trapintható jelenlegi helyén, korábban még UH-val is a lágyékcsatorna határánál volt látható. Van-e esély – tekintettel a kutyus korára – arra, hogy még helyre kerül, ha nem, kell-e olyan veszéllyel számolni (pl. daganatképződés), mint amikor a lágyékcsatornánál reked. Még egy érdekességet figyeltem meg: ha a kutyus a hátán fekszik, akkor tökéletesen tapintható a bal heregolyó is, egyébként nem érzékelhető. Bár elképzelhető, hogy ez csak a szakszerűtlen “vizsgálódás” eredménye. Nem szánjuk tenyésztésre, és nem szeretnénk megműttetni, ha nem fenyegeti az egészségét veszély. Válaszát köszönöm.

2016.10.13

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Nem valószínű, hogy már le fog szállni. 16. hét után a lágyékcsatorna záródik, és nagyjából a herék helyzete stabilizálódik. Mindenképpen a műtétet javaslom, de majd csak 1,5 éves kora körül, hogy rendesen kifejlődjön a kiskutya, és később se legyen gond a csontjaival stb a korai ivartalanítás miatt. Sajnos  a magasabb hőmérséklet miatt ezek a herék 4-5 éves korra el szoktak rákosodni, úgyhogy a rutin az , hogy 3 éves kort bezárólag megoperáljuk ezeket a kutyákat.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem