Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő / Úr!

A kutyámnak feltehetően csirke fehérje intoleranciája van. Amióta elhagytuk a csirkehúst, illetve csak nagyon minimális mértékben van jelen a táplálékában, az állapota javult, a tünetek csökkentek.
Azt szeretném megtudni, hogy ez a fajta ételérzékenységet csak a hús fogyasztása váltja ki vagy a tyúk tojás is kerülendő volna? A szép és fényes szőr érdekében szokott kapni nyers tojást olykor, ezért kérdezem.

Üdvözlettel:
Szabó Carmen

2014.07.16

Állatorvos

Ha a kutya érzékeny a csirkehúsra, akkor egyáltalán ne adjanak neki olyan ételt, amiben van. Ha a csirkehúsra érzékeny, az nem jelenti azt, hogy a tojásra is. Lehetőleg ne nyersen adják a tojást, hanem inkább főtten. Ahhoz, hogy megtudják, hogy a tojásra érzékeny-e a kutya vagy nem, azt kell tenniük, hogy most legalább 6-8 hétig nem kap tojást (természetesen csirkehúst sem). Ha a tünetek jelentősen csökkennek,vagy megszűnnek, akkor még nem tudhatják, hogy csupán a csirkehús teljes elhagyása vezetett eredményre, vagy a tojás elhagyása is szerepet játszott. Ekkor újra adjanak az állatnak tojást, ha a tünetek több nap után sem jelentkeznek, akkor nyugodtan eheti a későbbiekben is. Ha bőr-szőrtápláló készítményeket (pl.: Dermoscent spot on, PetBalance lazacolaj) adnak a kutyának, az még hatékonyabban javítja a szőrminőséget.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem