Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Úr!

Nemrég kiscicáink születtek (az anyacicának meggyűlt a baja a szüléssel, nagyon nehézkesen ment számára). Ennek már most lesz kb. 3 hete, s van köztük egy cica, aki az összes többinél kisebb, nem eszik olyan sokszor, a többiek általában ellökik evés közben, de ő a legkíváncsibb és ő mászik a legtöbbet. Hogy picit “felhízlaljam”, vettünk tejpótlót, ami elsősorban kutyáknak való (a dobozon viszont olvasható, hogy egyéb állatnak is adható). Az első alkalommal 3 óránként ettem, de másnak hasmenése lett. Olvastam, hogy lehet az új ételtől is, ezért ugyanúgy adtam neki aznap, de már kicsit több vízzel, hátha túl erős volt számára a készítmény. Napközben nagyon eleven volt, dorombolt, de tegnap este ismét hasmenése volt. Ma már nem adtam neki (néha, ritkán hajlandó anyatejet is fogyasztani), de délután már nagyon nyávogott, úgyhogy ismét adtam neki a tejpótlóból, kevesebbet, higítva. Estefelé megint “kakilt”, vagyis, inkább olyan volt, mintha a táp jött volna ki belőle (kicsit bűzös volt és nyávogott is közben) de már nem volt olyan hasmenés jellegű, mint tegnap este. Kérdésem az lenne, hogy ez normális-e, hogy ilyen folyékony állagban jön ki belőle (lehet a kérdés butaság, de már mindennel aggódom, aki vele kapcsolatos). Adhatom-e neki továbbra is a tápot, vagy hanyagoljam?
Válaszát előre is köszönöm!

2014.07.19

Állatorvos

Nem normális a híg, bűzös bélsár, ez azt jelenti, hogy nem jó a tejpótló. Próbálja meg azt, hogy a gyengébb kölyköt Ön teszi az anya emlőjére, úgy, hogy a többi kölyköt távol tartja addig, amíg a gyengébb cica jól nem lakik. A kicsinek az lenne a legjobb, ha ilyen módon anyatejhez jutna. Ha így felerősödik, akkor lehet, hogy már nem is szorul segítségre egy hét múlva. Tudom, hogy ez rendkívül időigényes dolog, de ha megteheti, akkor ez lenne a legjobb megoldás, ha az anyamacskának van elegendő teje. Ha úgy látja, hogy az anyának nincsen elég teje, vagy a kölyök ennek ellenére sem jut elég táplálékhoz, akkor vegyen jó minőségű (pl.: Royal Canin macskatej pótló tápszert). Egy hónapos korában már megpróbálhat prémium minőségű táppal hozzátáplálni (pl.: Royal Canin Babycat).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem