Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/úr! 6 hetes kiscicánk szemre támad. Nappal ez persze kivédhető, de éjjel is keltem már többször arra, hogy rám ugrik és a szemembe kap. Emellett a hajamat is eszi, amire nem mindig kelek fel. Nagyon sok játéka van már most, és rendesen eszik, így már nem tudok újat kitalálni. (Kizárni nem lehet) Mit tehetnék, mi miatt lehet ez? Mindemellett nagyon sokszor csak néz és keservesen nyávog pedig tényleg mindene megvan és egész nap otthon vagyok vele, nem unatkozhat. Esetleg elrontok valamit? Az már pedig csak mellékes, hogy játék közben nagyon harap és karmol, kibírom mert imádom őt, de ha nem a szemembe kap, akkor arra kelek, hogy nekem esik és ahol ér harap és karmol minden egyes reggel. Sosem válnék meg tőle, de ezek a dolgok nagyon zavaróak. Kinövi ezt esetleg?
Válaszát nagyon köszönöm,
Dóra

2014.07.21

Állatorvos

Valószínűleg idővel enyhülnek ezek a dolgok. Ha a cica harap, karmol, akkor fújja le vízzel (vízipisztoly vagy virágpermetező) és hagyja abba a játékot. Nem kell kibírni azt, ha az állat fájdalmat okoz, meg kell tanulnia finoman játszani, ez pedig csak úgy megy, ha jelzi, hogy mit csinál rosszul. Amíg éjszaka támad szerintem mégis ki kellene zárni a szobából. Minden lakásban van valamilyen elkülönítési lehetőség. A macskák este, éjjel aktívak, ezért kivédhetetlen, hogy egy kölyök olyankor tomboljon. Este játsszon nagyon sokat a cicával, hogy valamennyire legalább kifáradjon. Az, hogy a cica nyávog, önmagában nem baj, vannak beszédesebb macskák és vannak olyanok, amelyek szinte soha nem nyávognak. A lényeg az, hogy ha a cica rendesen evett, van vize, de nyávog, akkor ne adjon neki enni, ne kényeztesse jutalomfalatkákkal, mert ezzel megerősíti a viselkedést. A macskák konok állatok, később hajlamos lehet hosszú időn át folyamatosan miákolni addig, amíg nem kap ételt, ez pedig nem túl szerencsés.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem