Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy két éves lakásban tartott cicám. A kérdésem az lenne hogy többször hallottam már amint furán köhög, mintha fuldokolna, elég rémisztő volt elsőre. Sosem szokott szőrgombócot hányni, olyan mintha inkább visszanyelné. A doktor adott neki Bezopet pasztát. A kérdésem, hogy ez mennyi ideig kell szedni? És honnan tudom hogy biztos nem növekszik szőrcsomó a gyomrában? Célszerű lenne folyamatosan adni neki? A másik kérdésem: fogkő ellen hasznos lehet a SweDen Plaque off por – vagy csakis műtéttel lehet leszedni azt? Látni hogy piros az ínye, bár próbálok neki fogkő elleni tápokat venni, és jó minőségűt eszik (Hills, Purina). Előre is köszönöm válaszait!!

2014.03.12

Állatorvos

Ha a macska a nyakát elnyújtva fuldoklóan köhög, akkor felmerül a macskaasztma gyanúja. Ilyenkor a macska nem hány, míg ha szőrgombóc van a gyomrában, akkor azt rendszeres hányás kíséri. Érdemes lenne röntgen vizsgálatot végezni, mert abból kiderülne az, hogy a gyomorban van-e szőrgombóc és az is, hogy milyen állapotban van a cica tüdeje.
A Bezopet pasztát szőrgombócoldásra 1 héten át minden nap kell szedni, míg megelőzési célból hetente egyszer (rövidszőrű macskáknál főleg vedlési időszakban).
A már meglévő fogkövet csak altatásban lehet eltávolítani. Ha leszedték a fogkövet, akkor utána hasznos megelőzési célból a Plaque Off. A legjobb az lenne, ha a cica engedné, hogy megmossák a fogát állatfogkrémmel.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem