EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy 6 hónaposnál még fiatalabb csak lakásban tartott kandúr cicám. Az lenne a kérdésem, hogy a késői ivartalanítás milyen negatív tényezőkkel járna? Szeretnék 1 v. 2 almot az ivartalanításig, mert nagyon szép állat és jó ősökkel rendelkezik, azonban félek hogy utána is megmaradna a jelölgetés, szökés, megnövekedett agresszió hajlama. Jogos a félelmem? Mit javasol?

2014.07.25

Állatorvos

Nem biztos, hogy el tudja majd viselni azt a szagot a lakásban, amit a jelölgetés okoz… A tenyészkandúrokat a tenyésztők általában a számukra kialakított helyen tartják. Minél később ivartalanítja a cicát, annál inkább megvan az esély arra, hogy továbbra is spriccelgetni fog, de annak már nem lesz kellemetlen szaga. Ha idősebb korban ivartalanítják a cicát, akkor is csökken a kóborlási kedv és a fajtársakkal szembeni agresszió, de ezek egy szobacicánál, aki egyedül van nem reális veszélyek . Én azt javaslom, hogy amennyiben mindenképpen szeretne kiscicákat, akkor ne várjon éveket, hanem már előre keresse meg azokat a gazdikat akik akarhatnak az Ön cicájától kölyköket. Ez nem mindig könnyű feladat, mert a nőstények tulajdonosai általában olyan kandúrokkal fedeztetnek, amelyeknek már vannak kiállítási eredményei, ezeket pedig nem lehet olyan hamar begyűjteni. Gondolja végig, hogy mennyire akar belemélyedni a macskatenyésztésbe és -e szerint döntsön. Csupán azért, mert van egy szép cicája, nem biztos, hogy újabb kölyköknek kell megszületniük, hiszen már úgyis rengeteg gazdátlan állat van.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem