Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 3 napja, az egyik kutyám szőrében kis fekete “bogyókat” vettem észre( kezemmel le tudtam szedni róla) Először azt hittem, hogy csak kosz. Megfürdettem, de másnap újra találtam párat. Még soha nem volt rajta semmi ilyesmi, így fogalmam sincs mi lehet. Talán bolhaürülék? Mintha láttam volna rajta valami kis bogarat ami kb 1mm hosszú volt és fekete. Nem vakarja magát egyébként, és semmi változást nem észleltem a közérzetében sem. Mitől lehet, és tudna rá ajánlani valamit ami megoldja ezt a problémát?

2014.08.06

Állatorvos

Ha a kis fekete piszkokra vizet tesz és azokból pirosas lé oldódik ki, akkor amit lát az bolhaürülék. Ha erről van szó, akkor tegyen a kutyára bolhák ellen hatékony parazitaellenes készítményt (pl.: Advantix, Practic, Certifect, Vectra, Exspot, Duowin, Kiltix, Foresto stb.). Néhány bolha még nem okoz folyamatos vakarózást. Fontos a környezet bolhairtása is, mert egyébként a kutya újra visszafertőződik. Ahol lehet használjon környezeti bolhairtó sprayt (pl.: Insecticid 2000), a textíliákat mossa ki és alaposan porszívózzon, fertőtlenítsen az eldugott sarkokban is.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem