Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!

Nagytestű kölyökkutyáimnak (német juhász-dog keverék, 4 hónaposak) jelenleg nedves és száraz tápot is adok naponta (száraz táp Pedigree Junior, de amint elfogy Royal Canin Maxi Juniorra térek át, nedves tápnál viszont változatosan adom ). Kérdésem az lenne, hogy mennyire tanácsos a nedves tápot keverni ( Van Pedigree, Multi Fitt, Panzi stb..). Mert a száraz tápot nem tanácsos keverni…Vagy idővel teljesen térjek át a száraz tápra? Köszönöm válaszát!

2017.05.16

Állatorvos

Kedves Gazdi! A száraz azért jobb, mert a rágással a fogkőképződés megelőzhető. Kölyökkutyánál fontos, hogy egy éves vagy nagytestű esetén másfél-két éves koráig ugyanazt az eledelt kapja folyamatosan a kiegyensúlyozott csontnövekedés miatt. Önnek ráadásul nagytestű kölyökkutyái vannak, akiknek az etetésére főleg oda kell figyelni, hogy ne legyen túl magas az energiabevitel, mert akkor a hirtelen testtömeg növekedéssel a csont és porcfejlődés nem tud lépést tartani, ami rendellenes fejlődéshez, sántasághoz vezethet. Javaslom válasszon ki egy nagytestű kutyáknak készült junior eledelt és csak azt adja a kutyáknak másfél-két éves korig, abból is a javasolt kisebb mennyiséget. Biztosan többet is tudnának enni, figyelje őket, éheztetni nem szabad, de ne legyenek kövérek sem. A bordák mindíg tapinthatók legyenek, de ne látszódjanak. Javaslom prémium minőségű eledelt etessen (royal, trovet, real nature wilderness stb).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem