Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Viselkedéssel kapcsolatos probléma miatt írok. van két ivartalanított, nőstény macskám. Az egyik két éve került hozzám (menhelyről) a másikat fél éve fogadtuk be az utcáról. Az összeszoktatás lassan ment, egyrészt az utcáról hozott cica orvosi kezelései miatt, másrészt a régebben nálunk lévő félelme miatt. A kezdeti időben nagyon félt az új jövevénytől, így nagyon kis lépésekben haladva szoktattuk össze őket, minimalizálva a “traumát” Így végül, két héttel ezelőtt kerültek ténylegesen összeeresztésre, amit jól fogadtak, mindenféle verekedés nélkül éltek meg. Azóta egész jól elvannak, kergetőznek, játszanak, vagy nem vesznek egymásról tudomást. Verekedések nincsenek közöttük, etetéskor elvannak egymás mellett, simán elalszanak egy szobában, bár még nem egymás mellett.
Egy héttel az összeeresztés után azonban jelentkezett egy olyan probléma, hogy a régebbi cica elkezdte kerülni az alomtálcáját. Vizeletét a végsőkig visszatartja, és már két alkalommal előfordult, hogy bepisilt az ágyunkba. Az alom rendszeresen van takarítva, ugyanazt a macskaalmot használjuk, mint eddig, külön tálcája van mindkettőjüknek, bár az új cica előszeretettel használja mindkét alomtálcát, amit ugye nem tudok megakadályozni.
Ami nagyon furcsa volt, hogy tegnap megint egész nap nem használta az alomtálcát (előző nap cseréltem az almot benne, és ki is mostam a tálcát), gondolom azért, mert a másik a nap folyamán használta (bár mindent azonnal kiszedtem belőle). Egész este kerülgette a tálcát, többször ki-be járt benne, de nem a dolgát nem végezte el. Végül a másik tálcába tettem neki steril almot, ahova azonnal be is ment pisilni, majd átment a másik alomtálcába, és gond nélkül elvégezte a nagy dolgát. Mi okozhatja ezt a viselkedést? Mit tehetnék ellene, a napi rendszerességű, teljes alomcserén kívül, mert az, két macskánál, két nagy méretű alomtálcával, az általuk megszokott szilikonos alommal hosszú távon kivitelezhetetlen.
Feliway párologtatójuk van, már az összeszoktatás óta rendszeresen használjuk. Elzárni nem szeretném már őket, mert egyébként nagyon jól elvannak. Válaszát előre is köszönöm!

2017.05.18

Állatorvos

Kedves Gazdi! Mindig egy alomtálcával több kell, mint ahány cica van. Ez esetben a cicáknak 3 kell. Vegyen csomósodó almot és csak a csomókat szedje ki belőle.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem