Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy ivartalanított kandúr cicánk 8 éves, pár éve elkezdett a lakásban pisilni, ide oda, ruhákra, ajtóba.
Pici kora óta szobatiszta és a bilijébe piszkított előtte csak
Szeretném megkérdezni, hogy mi az oka és mit tehetnénk ez ellen, mert nagyon kellemetlen és büdös, hiába sikáljuk állandóan ezeket a helyeket.
Nagyon köszönöm válaszát!
Szép napot! Liza.

2014.08.08

Állatorvos

Sajnos cicáknál gyakran előfordul ilyesmi és számos oka lehet. Először ki kell zárni a betegségeket. Szükség van egy vizelet és egy vérvizsgálatra. Ha nem derül ki betegség, akkor viselkedési problémával állunk szemben. A macskák a terület jelölgetésével válaszolnak különböző stresszhatásokra. Ilyen stressz lehet: költözés; új állat a családban vagy a környéken (akinek érzi a szagát, esetleg az ablakból látja); a gazda új munkarendje; építkezés a környéken stb….Fontos, hogy idősödő macskának nagy és alacsony peremű alomtálcája legyen, hogy kényelmesen át tudja lépni a peremet. Érdemes több alomtálcát kihelyezni a lakásba különböző alomanyagokkal (pl.:textíliával, homokkal, újságpapírral, kukoricacsutka alom stb.), különös tekintettel azokra a helyekre, ahol üríteni szokott. Nagyon fontos, hogy a szagokat a lehető legjobban semlegesítsék, mert a vizelet szaga arra ingerli az állatot, hogy újra az adott helyre ürítsen. Kipróbálhatják a nyugtató hatású feromonokat tartalmazó készítményt, a Feliwayt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem