Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

A problémám, hogy a 4 hónapos golden retriever kutyám mindent felszed és megeszik a földről. Saját ürülék, más állat ürüléke, lenyírt fű, bot stb.
Családi házban élünk kb 1500 m2-es kertben szaladgálhat. Tekintettel a kert nagyságára sokszor esélytelen időben megakadályoznom hogy ezt tegye. Éppen ezért egy kennelt építettünk neki és amikor nem vagyunk vele akkor ott tartózkodik. Itt is probléma a saját ürülék evése.
Azt gondolom megfelelő a táplálkozása, neki való Acana tápot kap, néha kevés almát. Kutyaiskolába nincs lehetőségem elvinni, bár nem tudom az megoldaná e a kérdést.
Amikor sétálni visszük, és pórázon vezetjük ha meg is áll 1-1 őt érdeklő dolog miatt vagy a dolgát végezni, tudom kontrollálni és nem eszi meg a dolgokat.
Le lehet erről szoktatni? Esetleg unatkozik? (Játéka van, azt gondoltam felfedeznivaló is a kertben ) már arra is gondoltam, hogy kap egy társat, de félek nehogy a másik kutyust is “megtanítsa” erre a rossz szokásra.
Van megoldás? Nem szeretném ha beteg lenne.
Előre is köszönöm a választ!
Üdvözlettel
Szóné Kis Andrea

2017.05.27

Állatorvos

Kedves Gazdi! Kölyökkorban előfordul ez a viselkedés. Határozott “nem”-el le kell tiltani. Általában leszoknak róla. Javaslom kutyaoviba vigyék el, higgye el nagyon sokat segítene, csak egy óra hétvégén, de a kutyus szocializálódik és rengeteg dolgot tud megtanulni Ön is a kutyanevelésről. Sajnos teljesen mindegy mekkora a kert, ha a kutyus egyedül van ( gazdi nélkül), az nem jelent neki nagy felfedeznivalót. Igen, valószínűleg unatkozik. Egy kutyatárs lehet, hogy megoldás volna, legalább játszanának együtt. Azonban két kutya sokkal több munkát jelent. Eledelt egy éves koráig ne váltsanak. Javaslom játszanak vele sokat.

Vissza a kérdésekhez