Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!
Baromfis kérdésem lenne. Miként tudnám fajtatiszta csirkeállományomból kiszedni a mykoplazmózis gallisepticum nevű kórókozót?
Mivel tojótyúkoknak antibiotikumot nem lehet adni, ill. nem tudom meddig nem szabad a tojásukból fogyasztani, így csak egyedileg használtam eddig, nem az egész állományon. Sokat megmentettem így, de a kórokozó természetesen maradt, legfeljebb nem produkál látható tüneteket, ill. nagyon enyhéket. Ugyanakkor egyből előjön, ha valamelyik immunrendszere meggyengül. Javasolja -e az egész állomány kezelését speciális antibiotikummal, vagy napos kortól antibiotikum + vakcina (Gallivak lyof.), kelés előtt a szülőpárok megsemmisítése, vagy ezek antibiotikummal való kezelése. Vagy létezik valamilyen egyéb variáció ennek az alattomos betegségnek a leküzdésére? Leküzdésére, nem kordában tartására. Válaszát nagyon szépen köszönöm! További jó munkát és egészséget Önnek és az egész csapatnak! Tamás

2017.06.06

Állatorvos

Sajnálom, de baromfiállományok kezelésével én nem foglalkozom. Próbálja meg felkeresni az Állatorvos-tudományi Egyetem Járványtani Tanszékének állatorvosait. Ők biztosan hasznos tanácsokat tudnak adni ebben az ügyben.

Vissza a kérdésekhez