Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! A 4 éves félperzsa cicánk pár hete kezdett jobban vedleni, ilyenkor kb. 4 naponta a fésülés és a szőrlabda-kontrollos táp ellenére szőrt hány, azonban a pénteki nap folyamán csak habos vizes hányása volt, legalább hatszor. Elvittük orvoshoz, láza nem volt és kapott injekciót gyulladás és fertőzés ellen. A hányás megszűnt, de nem akart sem enni, sem inni a cica. Felhívtuk az állatorvost és mondta, hogy ilyenkor előfordul, hogy koplalnak a macskák. Tegnap óta már iszik, egyre többet, de enni még mindig nem hajlandó. Amikor mászkál látszik rajta, hogy nagyon gyenge. Az lenne a kérdésem, hogy normális-e ha ilyen esetben 3 napja már semmit nem evett és mennyi idő múlva vigyük vissza az orvoshoz, ha továbbra sem eszik? Köszönöm előre is a válaszát!

2017.06.13

Állatorvos

Azonnal vigyék vissza az orvoshoz a cicát. Itt valami komolyabb baj van, a gyengeség és az ilyen mértékű étvágytalanság ilyen előzmények után újabb vizsgálatokat igényel. Az se jó jel, ha egy macska feltűnően sokat és egyre többet iszik. Lehet, hogy most nem elegendő csak a szőrlabdák kialakulását megelőző táp, valószínűleg szőrgombócoldó pasztára van szükség amit napi szinten kell adni legalább egy héten át. Az is lehet, hogy a szőr olyan mértékben összeállt az állat gyomor és bélrendszerében, hogy idegentestként viselkedik és elzáródást okoz. Vérvizsgálatra, röntgenre lenne szükség.

Vissza a kérdésekhez