Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Németjuhász kutyám előszeretettel eszi a sárgabarackot a fáról eddig nagyon okosan mindig körbe ette a magot kiköpte.Most viszont sajnos szemtanúja voltam hogy maggal együtt ette meg.Távozhat-e spontán ha nem és esetleg bélelzáródása lesz milyen tüneteket figyeljek ? Segithetek-e mondjuk zsírosabb étellel a mag távozásának? Az eset tegnap történt a székletét azóta figyeljük.Nem tudom hány nap alatt kellene távoznia eddig még semmi.Válaszát előre is köszönöm

2017.07.13

Állatorvos

A mag gond nélkül áthaladhat, de sajnos el is akadhat. Adjon a kutyának terimés puha ételt (nagy adag konzerv, esetleg egy olajoshal olajával, főtt répa, hús, tészta stb.). Ha a kutya hányni kezd (akár csak heti 1-2 alkalommal), bélsara rendellenes állagú vagy alakú, esteleg hirtelen rosszul lesz és hány, nem lesz széklete, akkor haladéktalanul vigye orvoshoz. Az idegentestek akár hosszabb ideig is a gyomorban maradhatnak, lehet, hogy csak később okoznak tüneteket.

Vissza a kérdésekhez