Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni egy korábban elpusztult tyúkocskánkkal kapcsolatban. Nem biztos, hogy az elhullása ezzel a tünettel összefüggésbe hozható, inkább csak érdekel minket. A lábujjvégei elfeketedtek/elhaltak különböző mértékben, de mindkét lábát érintve. Amikor bőrváltás volt a lábán, ez a feketedés megnehezítette az elhalt réteg eltávozását, de megoldódott, majd a fekete ujjak is lassacskán lepotyogtak. A csonkolt ujjakkal éldegélt még, a többiektől elkülönítettük, hogy nyugalma legyen. Aztán elpusztult. ( Mi nem vágjuk le az állatainkat, addig tartjuk őket, míg élnek. ) Ma észrevettem egy másik tyúk lábán, hogy az egyik kisebb ujj végén nincs meg a köröm, valószínűleg a fentihez hasonló okból, de életét, mozgását nem befolyásolja. Érdeklődni szeretnék, hogy mi okozhatja ezt az elváltozást, hátha tudunk tenni valamit a hasonló esetek megelőzésére. Válaszát köszönöm! Zsuzsanna

2017.08.13

Állatorvos

Sajnos biztosat csak kórbonctani  vizsgálattal lehetne mondani. Az ilyesmi hátterében általában valamilyen perifériás keringési zavar áll, aminek számos oka lehet. Ilyesmit okoz például a fagyás is, ami nyilván az évszak miatt lehetetlen, de égés, maró vegyszerek is károsíthatják ilyen módon a végtagokat. Az, hogy a másik állatnak csak egy körme hiányzik, szerintem arra utal, hogy nem biztos, hogy ugyanaz áll a háttérben.

Vissza a kérdésekhez