Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő.
Van egy 7 éves labrador kutyánk,aki ma délelőtt nehezen kezdett el mozogni.A hátsó lábára nemigen tud ránehezedni,fájdalmasan mozog.Mivel ez a fajta tudom,hogy hajlamos az ízületi bántalmakra,ezért azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnék segíteni neki? Esetleg glükozamin készítmény van amit ön javasol?
Előre is köszönöm válaszát,sürgős lenne. Üdv.,Ildikó

2014.09.18

Állatorvos

A leírás alapján a kutyának súlyos fájdalmai vannak. Ezen nem segítenek a porctáplálók, itt orvosi vizsgálatra, a fájdalom  okának megtalálására és hatékony fájdalomcsillapításra van szükség. El kell dönteni, hogy a fájdalom neurológiai (gerinc eredetű) vagy a csípőízület fájdalmassága okozza. Szükséges lehet egy röntgenfelvételre. A kezelés során szteroid vagy nem szteroid gyulladáscsökkentőre, esetleg B-vitaminokra van valószínűleg szükség, de ezt csak a vizsgáló állatorvos tudja majd pontosan megmondani. A zöldkagyló kivonatok is nagyon hasznosak, de ezek hosszabb távon fejtik ki hatásukat és kúraszerűen kell adagolni őket (legalább 1-2 hónapon át évente 2x). A porctáplálók közül jó készítmények például: Caniviton, Glycoflex, Synoquin.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem