Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Érdeklődni szeretnék vérképpel kapcsolatosan:
Fehérvérsejt: 5,6 ——–6.0-15.0
Neutrophil abs: 2.9———-4.3-9.0
Retikulochyta hb: 315———-262-281
Magasfestődésű retukulichyta 13—4.3-10
ALT (gpt): 115——-5-60
GGT: 10———9
Karbamid: 11.3 ——–2.5-6.7

Ezek az értékek térnek el a referencia tartományból.
Azt a tájékoztatást kaptam hogy vese és máj problémára utal.
Viszont ahogy látom más eltérések is vannak. A kérdésem az lenne milyen betegségre utalhat ez?
Allegriás kutyus apoquel tabblettát szed napi 1szemet, 2.5 éves.

Válaszát előre is köszönöm!

2017.08.16

Állatorvos

Egy laboreredményt önmagában soha nem lehet teljes egészében értékelni. Fontos lenne tudni, hogy miért vettek vért, milyen tüneteket mutat a kutya. Az is fontos kérdés, hogy a tünetek körülbelül egy időben jelentkeztek-e a gyógyszer szedésének megkezdésével. Például a fehérvérsejtszám csökkenése (fehérvérsejt, neutrofil) szerepel a gyógyszerleírásban, mint lehetséges következmény. A retikulociták éretlen vörösvértestek, amelyek normális esetben is a keringésben lehetnek, ha számuk emelkedett, az annak a jele lehet, hogy volt sejtpusztulás és újak képződtek helyettük. A magas festődésű retikulociták már csaknem kész vörösvértestek. Ha nem írta, akkor valószínűleg a vörösvérsejtszám és a hematokrit normális volt, úgyhogy ennek nem biztos, hogy most van klinikai jelentősége (ezt a kezelő állatorvos tudná megmondani a sejtalakok eloszlási görbéjének ismeretében). Szerintem szükség lenne egyéb máj és veseparaméterek vizsgálatára, esetleg egy hasi ultrahangra, amennyiben ezt az állat állapota indokolja. Sajnos azt nem látom, hogy milyen paramétereket vizsgáltak még…Szerintem beszéljen állatorvosával, hogy milyen kezelést javasol (esetleg diéta?) és hogy esetleg lát-e összefüggést a gyógyszer és a laboreredmények között. Ha igen, akkor rendszeres vérvizsgálatokkal kell ellenőrizni az állat állapotát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem