Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!

A macskáknak ideális-e, ha gabonamentes eledelt kapnak, vagy a gabonára is szükségük van?
Más: középső cicámnak az egyik bűzmirigye rendszeresen megtelik, és spontán ürül. Semmiféle tünetet nem mutat a cica, csak látszik a végbélnyílásnál. Egyszer voltunk emiatt orvosnál, akkor kitisztították, de azt mondták, csak akkor szükséges, ha a macska tüneteket mutat, pl. “radíroz”. Kellene-e ezzel rendszeresen orvoshoz járni, és tisztíttatni, illetve mi ennek a jelenségnek a hosszú távú prognózisa e nélkül?

2017.08.17

Állatorvos

Alapvetően a macskáknak nincs szükségük gabonára, ezért jobbak a gabonamentes minőségi eledelek. Természetes körülmények között csak annyi gabonához jutnak, ami a prédaállatok belében van. A bűzmirigyeket valóban csak akkor kell kitisztítani, ha gondot okoznak. Ha a cica radíroz, nyalogatja a végbéltájékát, duzzanat jelenik meg a végbéltájékon, akkor mindenképpen orvoshoz kell menni ezzel a problémával. Amíg nem okoz problémát és spontán ürül, addig nem kell nyomogatni a bűzmirigyeket, mert az indokolatlan nyomkodástól akár be is gyulladhatnak.

Vissza a kérdésekhez