Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Bichon Havanese kutyusunk van, 12 éves.
Előzmény: decemberben megműtötték, húgykövet távolítottak el, nem is kicsit, úgy festett, mint egy korall darab, éles csipkézett, kerek forma. Ajánlott táp: Royal Canin Urinary volt. Azonban a kutya széklete érdekes nyákos volt tőle, ezért váltottam Hill’s re. (rendbe jött a széklete)
Egy hónappal ezelőtt vittem állatorvoshoz, májmegnagyobbodást állapítottak meg ultrahang és vérvizsgálat alapján. Okát nem tudjuk. Royal Canin Hepatic májvédő tápot, illetve HEPATO SUPPORT Rx Vitamint (napi 1 kaps) kell adjak a kutyának. 3 hét után kellett visszavinnem kontrollra… újra vérvétel, enzimvizsgálat! Nem ultrahangozták meg, mivel ennyi idő alatt a máj úgysem mutatna csodát….
A vérvételben azonban határérték feletti kiugrások vannak. Aggaszt engem, mivel szemünk fénye a kutya! A következő “ellenőrzést” 1 hónap elteltével irányozta elő a Doktor.
T.Bilir. 713,2 (nem írtam el!) a normális 15-ig helyett
Foszfor 3,44 a normális 1,8-ig helyett
ALKP 460 a normális max.280-ig helyett
Mon% 5,7 a normális 4-ig helyett
Tanácstalan vagyok! Úgy érzem elengedte a kutyát a Doktor. Azzal, hogy hisz 12 éves, de könyörgöm a pici testű kutyák vígan 15 évet megélnek velünk egészségben, szeretetben.
Kérem segítsen, mit tegyek?
Üdvözlettel
Edit

2017.08.20

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy vigye el a kutyát egy hepatológiai szakrendelésre minél hamarabb. Dr. Sterczer Ágnes kiváló szakember ezen a téren. Vigye magával a kutya eddigi összes vizsgálati eredményét. Nagyon fontos információ lenne az is, hogy milyen típusú követ távolítottak el (struvit, oxalát, cisztin , prurin..).

Vissza a kérdésekhez