Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Egy 10 ès egy 11èves kistestű menhelyi keverék kan kutyusun volt. Ma sajnos el kellett altatni az idősebbiket.Mikor célszerű ùj társat hozni az egyedül maradt kutyus mellé,minél előbb vagy esetleg kell várni valamennyi időt? Ivartalanított nőstény vagy kan lenne a jó választás? 1,2 èvesre gondoltunk vagy inkább idősebb legyen? Az egyedül maradt kutyus elég aktív fürge. Segîtsègèt előre is köszönöm :
Tisztelettel Radó Marika.

2017.08.22

Állatorvos

Szerintem nem kell várni, hozzanak a kutyának társat nyugodtan. Ismerni kellene az Önök kutyáját, például fontos információ lenne, hogy szereti-e a kölyköket, vagy inkább idegesítik. Ha szereti a kölyköket, akkor szerintem egy kölyök-kamasz kutya lenne a legjobb, mert ő még biztosan behódol az idősebbnek és nem lesznek hatalmi harcok, amikor az új jövevény is biztonságban érzi már magát. Ha idősebb kutyát választanak (fiatal felnőttet), akkor én inkább az ivartalanított szukát javasolnám, ha kölyköt visznek haza, akkor csaknem teljesen mindegy, ha korán ivartalanítják.

Vissza a kérdésekhez