Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktorno!!
Olyan kèrdèsem lenne ,hogy 9 hetes nemet boxer kutyusunk fèregtelenitve lett ,de tegnap èszrevettem a szèkletèbe hosszu fehér fèrget attam neki fèreg hajtot ès ma reggel ürült is belöle nagyon megijedtem mert 3 gyerköcom van . Kèt hete van nálunk valoszinü ,hogy igy hoztuk el ? Elèg neki a fèreghajtó vagy valami mást is csináljunk ????

2017.08.28

Állatorvos

Tegyen a kutyára Advocate cseppet, mert ez a készítmény hatékony a lárvaalakok ellen is, amelyeket a tabletta nem képes elpusztítani. A kutyának 2 hetente féreghajtót adni addig, amíg ürül féreg. Fontos az alapos kézmosás (a féregpeték lemoshatók). Valószínűleg orsóférges a kutya. Az orsóféreg peték nem fertőzőek rögtön, kell nekik idő, amit a környezetben töltenek ahhoz, hogy fertőzőképessé váljanak. Vagyis a friss kaka nem fertőz. Nagyon fontos az, hogy a környezetből azonnal szedjék fel a bélsarat (kerti kutyák visszafertőződésének szempontjából ez alapvető). Kakilás után érdemes megmosni a kutya hátsó részét, hogy véletlenül se maradjon ott bélsárdarab. Igen, valószínűleg így hozták el a kölyköt, nem tudom mennyi féreghajtót kapott eddig… Egy kutyakölyköt 2 hetes korában kell először féreghajtani, majd 12 hetes koráig ezt 2 hetente kell ismételni, majd 3 havonta ajánlott kezelni.

Vissza a kérdésekhez