Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy 2,5 éves ivartalanitott fiú cicám. Hamarosan össze költözöm a baratommal egy új lakásba. Akinek szintén van egy 2,5 éves ivarttalanitott fiú cicája. Hogyan szoktassuk őket össze? Kicsit aggódom, lelkileg nem viseli e meg őket? Össze tudnak e szokni? Megköszönöm válaszát.

2014.08.24

Állatorvos

Sok minden függ a cicák jellemétől. Az a szerencse, hogy mindkét állat számára új lesz a hely, így egyikük sem fogja sajátjának érezni a területet. Először tegyék külön szobába a macskákat. Engedjék, hogy érezzék egymás szagát, először úgy, hogy a másik állat nincs jelen. Szerintem próbálják használni a Feliway sprayt és párologtatót. Erről a készítményről részletesen olvashat az interneten. Először csak felügyelet mellett engedjék össze az állatokat etetési időben, figyeljék a viselkedésüket. Mindaddig csak felügyelet mellett legyenek együtt, amíg nem bizonyították, hogy hosszú ideig is elvannak békében egymás mellett. Nagyon fontos, hogy legyen két etetőtál, két itató, két macskaalom. Az etetőtálakat egyelőre ne egymás mellé tegyék. Sajnos a macskák viselkedését nem tudjuk előre megjósolni, lehet, hogy problémamentes lesz az összeszoktatás, de az is lehet, hogy hosszú ideig tart majd. Fontos a türelem, ne erőltessenek semmit.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem